Jualan Sambil Berwakaf…

Ha… Pak mail jangan toleh tempat lain… Amboi-amboi… dengar je sedekah amal jariah terus pandang tempat lain pura-pura takperasan… he… takpe-takpe saya pun mcmtu juga kadang2… tapi ni bukan nak menjual.. Ape pun Assalamualaikum pada yang muslim sekalian dan HAI pada semua… tuuudiaa… lega pak maik no…. ingat nak mintak sedekah macam cerita labu labi. berjanggut yang dtg buat2 demam. si kebaya yang datang terus cergas siap kasi ribu-ribu lagi….he…

Oklah… biasalah kan kita dengar jualan amal itu, jualan anak yatim ini, jualan nak bina madrasah itu ini… tapi ada yang dusta dan banyak juga yang betul… kita berbaik sangka. kalau nak bagi bagilah kalau taknak bagi senyum dan kata takpe… ai.. macam biasa buat je…he…. tapi yang saya jumpe ni pelik sikit… biasa jualan amal die jual ubat anginlah, kalendar lah, frame lah… yang ni die jual barang RC atau permainan kawalan jauh tapi bukan untuk budak-budak punyalah tapi untuk bapak budak sebab hege die memang bapak budak je mampu… pelik kan…

miniq1

Pelik punye pasal jadi saya pun teponlah nak tanye bende ape tu… rupenye die takde cakap jualan amal. tapi syarikat tu menjual barang dalam harga rendah tapi termasuk di dalamnya sijil wakaf bernilai RM50 untuk pembinaan madrasah di pahang. saya pun cek madrasah tu, memang ada dan wujud. ape ye web die jap.. http://madrasahdtbuq.com/  lepastu die cakap syarikat tu dengan sukarela membantu madrasah tu tanpa madrasah tu kuar sesen pun… ade jugak ye… kirenye beberapa peratus dari hasil jualan di bagi terus ke madrasah tu. tapi yang lain nye die bagi sijil wakaf supaya si pembeli tahu yang pembelian die tu ade sekali wakaf untuk pembangunan madrasah tu..

miniq8miniq7

Jadi nak di pendek kan cerita saya pun terpaut juge… jadi belilah satu… lagipun memang minat RC ni. nak beli yang murah punye kang orang ingat untuk anak. jadi nak beli untuk bapak anak punye. RM290.00 dapat sekali sijil wakaf RM50.00 jadi dapat sekali berwakaf. setel…. sampai rumah pun test….. memang lajulah bende ni. sampai kene belajar nak kawal die. laju dah tahap pro punye. padahal jari jemari ku ini baru ditahap tadika. ape ye web die jap ye. http://rc.grazine.com/  ni ha web die ade simpan lagi kt browser ni. nama model ni rc car mini-q3 1:28. jadi jarini pun cepat je type kat google. ooooo…. rupenye memang mahal menatang ni… kalau duit Malaysia tu cecah RM350.00 lah… kire murahlah yang aku beli dan siap dapat berwakaf pulak….

 

 

 

miniq6

Cantikkan Kotak die, Exclusive gitu… Jadi gumbira punya fasal bagitau kat member yang minat RC suruh beli dorang pun ape lagi masing2 menelipon.. dah ada gang… pasni malas type dah nak main RC je.. he… Oklah caw dulu nak gi toilet tulis lama-lama ni…he…. ok Wassalam….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: