Buah-Buahan Penyeri Meja Makan..

Hai… UUU OOLLSSSSS…. dan Assalamualaikum pada yang muslim… wah lama betul tak bukak blog nih.. nasib baik masih ingat password…haa… tahun ni kene rajin sikit mencari duit… maklumlah ekonomi gawat taksudah, makin mencabarlah nak mencari fulus saban hari. Tapi Alhamdulillah masih dikurniakan rezeki di bumi Malaysia ini…

Oklah..ni dah lama tak menulis taktau pulak nak tulis ape… Kalini kita ketengahkan pasal buah-buahan yang selalu dimakan atau yang selalu dihidangkan oleh surirumah di atas meja.. Nah… jangan kata takpernah pulak.. tu dah kurang zat pulak… paling2 pun hidanglah dalam sebulan tu sekali dua ye para isteri… jangan hidang buah lain pulak, ni cerita pasal buah-buahan tempatan.

buah4

Selain ianya memberi kesihatan pada tubuh badan seperti serat dan juga vitamin.. cewah macam doktor pulak. Ia juga dapat menaikkan seri meja makan dan kawasan sekitarnya. tapi janganlah letak kelapa ngan durian pulak. tu dah jadi meja tarzan pulak nanti.. Pilihlah buah yang segar yang comel2 yang sedang macam pisang, belimbing, manggis dan yang lebih kurang dengannya..

buah2

Tapi jangan pulak asyik pisang pisang pisang ape ingat ni zoo ke. tukar2 lah sikit dan pastikan juga jangan biarkan tidak di makan terlalu lama takut nanti berkulat dan ulat pulak yang duduk dalam buah tu. dan antara petua yang bagi kekalkan warna dan kesegaran buah, sapukan dengan minyak masak kat permukaan buah tu bagi berkilat dan tidak mudah berkulat…taktaulah ni orang kate…

buah3

Oklah u olsss… nnti type lagi… penat dah jari jemari ku.. nak gi makan buah pulak. kat warong ni confirm pisang sepanjang tahun…

ok bye….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: