Belajar Membina Laman Web Menggunakan Microsoft Word

Hai semua…. Time takde masa tu bukan main sibuk. time ada lapang ni boleh pulak type panjang-panjang…he… takpelah yang penting gunakan masa sebaiknye ye kan… ha.. kalini nak kongsi sikit pengalaman saya haritu..

ceritanya macamni.. time tu adalah nak buat part time keje sikit nak jual online… maklumlah sekarangnikan hot dengan shopping online.. jadi nak jugak terjebak dengan online ni.. ha.. maka adalah idea nak jual barang online.. ala…murah2 je. bukan barang mahal-mahal. jadi mulalah fikir, nak jual online kene ada laman web baru syok. baru pro..he… padahal guna facebook pun boleh.. tapi yelah kan nak nampak serius sikit kene ada laman web.

bukuweb2

Jadi kene lah study sikit pasal dah lama tinggal bab laman web ni. carik punya carik sekali jumpe buku cara membina laman web menggunakan microsoft word… fuh… boleh lah cube sebab microsoft word ni biasa pakai. jadi order lah satu.. takdelah mahal RM20.00 je. sampai je kat saya terus bukak buku dan ikut je step by step die… makdatuk… memang reallll… jadik macam pro…

die ada tunjukkan dua cara. satu yang auto dan satu lagi guna microsoft word. dua-dua saya cube dan dua-dua jadik.. maka teruslah start menjual barang apa lagi…he… so pada yang nak ada laman web sendiri tu cubelah baca buku ni… link nya yang nak beli tu syaa bagi kat bawah ni.. yang bestnye tu bukan setakat laman web biasa. ni jenis shopping cart punye laman web yang boleh add to cart dan pay now tu.. so pelanggan kita boleh terus beli dan bayar di laman web kite..sebijik macam pro…

http://buku.grazine.com/bukucara.html

Jangan lupe pulak dah cube tu senang-senang comment lah sikit kat bawah ni.he… ok jumpe lagi di waktu lain…bye bye.. Wassalam… ni saya printscreen contoh laman web yang saya buat berpandukan buku tu.

web-contoh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: