Salji Di Malaysia.. Di Mana?..

Hai…pakcik makcik jemah dan jenab semua…Assalamualaikum pada yang muslim..Alahamdulillah.. dapat juga kesempatan menaip harini. dah berbulan tak jenguk blog ni. ni dah sampai hujung tahun baru lah ada masa nak menaip pepanjang. Musim-musim cuti sekolah ni berjalan kemana.. bawak anak holiday kat mana. Janganlah duk umah je. kalau yepun budget bawaklah anak tu gi rumah jiran main pasir ala-ala tepi pantai gitu.. kesian budak-budak tu boring duk rumah. dahlah time sekolah kene bace buku. time cuti pulak terperok kat rumah.

Kat malaysia ni kan banyak tempat-tempat menarik. yang jauh ke yang dekat ke. yang mahal ke yang murah ke janji happy stu family terutamanya budak-budak tu. Ok, kalini nak citer sikit pasal kemelut, cewah..kemelut.. kire isu takpuas hati pasal tempat holiday ni. kat mana tu.. teruk sangat ke tempat tu. kotor ke. mahal ke. tak berbaloi ke. ha…ni lah nak citer sikit. Rupenye dah ramai dah yang bising.. tempat tu popular seantero malaysia. nama tempat tu I-City Shah Alam..

icity

Ha…mesti penah dengarkan.. itulah kesah nya..ada yang takpuas hati sebab kata mahal.. Mane tidaknye parking je RM10. semua bende kat dalamtu kene bayar dan bayaran nye sangat mahal bagi masyarakat kebanyakan nya ke kat malaysia ni. yelah kan.. tempat tu masuk surat kabor…kate best lah.. itu lah ini lah.. tapi rupenye mahal bebenor… nak masuk rumah salji die pun atau snow walk die dah kene RM35. tu kene sewa lagi jaket dan kasut dan sarun tangan lagi.. dah tentu yang masuk budak-budak dan penjaga. kalau 4 orang tak beratus. bukannye ada apa sangat dalam tu. main salji kat lantai pastu main gelongsor dah balik..bukan ada salji turun dari siling pun..

Ado ka patut punyelah mahal..ada lagi yang cakap terkena sebab takberitahu ada had ketinggian untuk stu game tu. bapak dah berator panjang beli tiket sekali nak main takbagi sebab anak tak cukup tinggi… bukan ke zalim namanye tu..sian budak-budak. kan senang tulis banner besor kat kaunter kater had umur sekian-sekian sahaja boleh masuk. taklah budak-budak tu tertipu…ish…tak sampai hati teman budak-budak sedih takdapat main padahal die dah excited nak main. kalau teman dah teman bagi buku 5 kat yang jaga tu.

Jadi pada aku untuk nak bawak budak-budak gi holiday kene jugak study skit kat internet tempat tu. mahal ke murah ke. sebab taklah terguris hati anak-anak kecil tu nanti dan taklah terguris poket abah die..he…

rumah 4 musim

Tapi rasanya setakat nak rasa salji takyah lah gi tempat mahal-mahal.. kat bukit cerakah rumah 4 musim pun ada salji. RM4 je rasanya. atau nama barunya Bukit cahaya Alam. nak gi 10 orang pun bari RM40. takyah sewa-sewa baju bagai. tapi memang sejuk kalau takpakai jaket sebab teman penah masuk…menggigil….tapi best..boleh pegang salji pastu masuk poket bawak balik..ha…

so amacam.. jadi ke nak gi I-City.. ke gi Sity punye konsert je lagi best.ha… oklah cau dulu..bye bye…Wassalam…

Comments
One Response to “Salji Di Malaysia.. Di Mana?..”
  1. nora kerel says:

    sy baru balik dari icity semalam. masuk snow world tu pun sy pergi siang parking rm3. serius mahal xmasuk yg lain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: