Kerusi Urut Atau Perabot

Hai semua… Assalamualaikum pada yang muslim.. hamboi…bukan main lama takbukak blog nih..dah berabok dah.. dah siap bercucu tikus ni duduk dalam…he… sorry lah ye kepada pembaca blog ni. almaklumlah.. banyak kerja dan urusan perlu diutamakan.. baru harini ada kelapangan untuk menaip balik..

Oklah..untuk mengubat rindu pembaca blog rumah teres ku ni. saya bagi ubat untuk meringankan beban badan lepas bekerja tu.. biasalah rakyat malaysia ni kan rajin kerja rajin makan… jadi badan pun rajin lah naik.. nak taknak kenelah ada orang urut badan tu. nak harap cik abang atau cik akak urutkan maka setahun sekalilah baru lege. jadi kenelah beli kerusi urut automatik atau massage chair..

SONY DSC

Nak cerita pasal massage chair ni bukan main punyelah banyak brand yang ada kat malaysia ni. dari yang popular mahal macam nak beli kancil sampailah tak pernah dengar murah macam ikan kembung. yang penting fungsi sama iaitu massage badan ni supaya tak sengal2..

Tapi kene pilih jugak lah. selain ikut kemampuan. kene jugak pikir fungsi sebenar kerusi tu. ada jenis untuk perempuan sahaja. ada yang untuk badan sahaja. ada yang untuk kaki sahaja. ada yang kepala sahaja. jadi kalau selalu sakit kepala janganlah beli yang untuk kaki… karang lain pulak jadi nya..

OSIM uANGEL Sammi Cheng-002

selain tu kene jugaklah pilih design die yang menarik. bukan ape. dah sah2 bende ni letak kat ruang tamu untuk sambil tengok tv. kalau dah bentuk macam kapal angkasa besor sampai takboleh nak letak kerusi buat apakan.. dan sekarang ni ada yang dah mcm perabot design die. so sesuailah untuk letak di ruang tamu antara perabot kaklong yang mahal-mahal tu. jadi selain jadi kerusi urut nanti tetamu datang boleh lah duduk selasa macam kerusi biasa.

sunner

Jadi kalau nak senang gi google. type kerusi urut yang cantik. jangan tukang urut yang cantik. nanti terbang mangkuk tandas kat rumah tu..he… oklah sampai disini sahaja kalini. Moga jumppe lagi dan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.. Wassalam…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: