Bersukan Sambil Bercuti.. Sukan Lasak ATV..

Hai semua..dan assalamualaikum pada yang muslim..wah..dah berbulan2 tak menaip..maklumlah sibuk sangat sekarangni.. Tuptup dah cuti sekolah. Amacam mak2 dan bapak2 semua. Dah start berjalan atau masih nak merancang nak pegi mana. Dalam negeri pun takpe kalau nak berjalan. Takyah jauh2.. Pendek kata support our local business. Kali  ni ape kate kite share tempat yang penah pegi.

Ha.. Ni yang nak citer nih.. Biasanya asal cuti sekolah je kite bawak gi pantailah, sungai lah, jalan2 main water park lah, gi tempat sejuk.. So kalini ape kate kite bersukan plak. He..pelikkan cuti2 gi bersukan plak. Yelah kalau hari biasa mane sempt nak bersukan ni. Masing2 sibuk dengan tugas. So kite beriadah time cuti sekolah ni. Haritu bawak family n anak gi beriadah di sukan lasak atv di kampung delek kanan klang. Kebetulan ada hal di situ. Round2 kampung tibe2 ternampak signboard atv adventure @ delek. Mule2 saje je nak test naik atv nih. Sekali pulak pakej die murah. Bleh test masuk trek die sekali. Huih.. Punyelah best..agak mencabar sebb first time bawak.

Trek die dibuat dengan halangan2 yang mencabar untuk kita baeak atv tu tapi tak bahaya. Para istri pun boleh naik sekali. Cume kene standby baju lain sebb memang lasak kotor kene lumpur dibuatnye. Kaalu taknak kotor boleh. Tapi round2 kat jalan biasa jelah..he.. Mule2 takut jugak terbalik. Lepas 1 lap tu baru confident skit.. Siap terbang2 lagi he.. Yang best nye pulak. Selain murah semurah rm5, boleh join race die. Bukan race f1.. Ni nama die perfect lap racing. Pemenang akan dikira hujung bulan, sape dapat mata terbanyak akan dapat hamper. So kalau menang kene datang ambik hamper. Dan hujung tahun ada grand final dapat hadiah lagi best..he.. I siap bawak anak kecik naik sekali. Tapi keen hati2 sebb trek agak mencabar. Jadi kene slow je.. Walaupun baru 1 lap dah berpeluh2..kuar jugak kalori yang banyak nih.he.. Memang bestlah naik atv ni. Dlu dengar orang ceriter je. Ni dah rasa mcm nak naik lagi.

Korang pun boleh lah cube. Facebook mereka search je atv adventure at delek. Tempat die di kampung delek kanan, klang selangor. No tepon die 012-6912917. Masuk race sekali bleh challange mata aku nanti.he.. So you all yang naik bersukan lain pulak boleh lah try flying fox ke, kayak ke, jungle tracking ke. Yang penting aktiviti sihat dan berfaedah..ok semua..semoga happy cuti ni..bye bye…cau cin cau.. Wassalam..

Comments
2 Responses to “Bersukan Sambil Bercuti.. Sukan Lasak ATV..”
  1. Anonymous says:

    SALAM…BERAPA YE BAYARAN TUK SUKAN ATV?MCM BES..BOLEH BAGI DETAIL X?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: