Wall Paper, Wall Covering, Kertas Pelapis Dinding

Hai…Whatsup alls..dan Assalamualaikum pada yang muslim. lamenya tak menaip dah. sibuk punyepasal sampai taksempat nak jenguk blog yang tah papetahni.. tau tau rupenye korang dah support sampai bulan febuari lepas mencatat kunjungan paling ramai sejak blog ni di wujudkan. Terima kasih pada semua dan syukur pada tuhan. Rupenye ade jugak pekdahnye ye blog ni. Ingatkan tempat luah perasaan je. Ape pun jutaan terima kasih sekali lagi pada pembaca-pembaca setia blog rumahteresku yang serba kekurangan ni. Okes..untuk kali ni alang2 dah menaip teruslah crite bende yang berfaedah skit. Rasanye yang lepas duk sibuk pasal internet. So kali ni kiter buat persiapan awal sikit untuk persiapan perayaan-perayaan yang akan datang hujung tahun ni. sebelum ni ada cerite pasal warna cat. kalini ape kate kite up sikit. kite guna wall paper atau wall covering..haha..bukan main lagi siap ber cover2 lagi.

Image

Ala..apesalahnye. bukan selalu.. 10 tahun sekali je.hee..pasal waranty 10 tahun tu yang agak boleh tahan tu. untuk wall paper ni susah sikit nak budget. sebab kebanyakannya semua memang mahal2. pendek kate paling murah pun sebenarnya mahal..so kenelah mengumpul dana dari sekarang. ada beberapa bulan lagi kan. so sempar lah rasanya. Wall paper ni banyak jenis. kalau yang nak harga paling rendah kualiti pun biasa2 je. kalau nak betul2 cantik macam bentuk 3d ke. timbul2 ke. warna berlian2 ke..memang mahallah.. tapi mahal ke tidak bergantung juga kualtiti produk. ada yang dari china, taiwan, korea jepun, eropah dan sebagainya. dan ada yang simple hekeleh cam murah2 je tapi mahal rupenye sebab kualtiti die yang tahan lasak dan tahan lama.

Image

so sape2 yang nak pasang Wall paper ni kenelah survey lebih2 sikit. tak cukup kat internet je. kene gi tengok sendiri kualiti die baru boleh percaye. berpandukan apa yang dah aku survey sikit2. harga die bergantung pada size. biasanya pakej akan dibuat mengikut size 10 kaki x 15 kaki. maknanya kite takperlulah nak tampal sekelian dinding yang ada di rumah tu. memadai tampal Wall paper i bahagian yang kita inginkan sahaja. contohnya di bahagian tv, atau bahagian yang kita nak spot kan nampak bagi cantik. kirenye satu dinding pun dah ok dah. sebab rumah teres taklah banyak manekan ruag dinding, melainkan rumah korang banglow kat atas bukit nun. tu kenelah Wall paper semua. pakej yang pernah aku tengok ikut size di atas ada yang paling murah RM4++.00 ke beribulah senang citer. maknenye ada yang harga rendah design tak berapa menarik dan kualiti rendah sikit. tapi walaupun kualtiti rendah jaminan 10 tahun tahan koyak dan tahan air. oklahkan..sape2 nak try2 tu bolehlah ambik pakej yang rendah2 dulu.. dan mereka juga ada sediakan juru runding design percuma masa ukur dinding tu nanti. so kalau taktau mane yang sesuai ngan colour dinding rumah korang boleh tanye yang jual Wall paper tu.

Image

tkyah malu takyah segan sebab percuma. dan misal kate dinding yang nak tampal Wall paper tu 9kaki x 10kaki. tetap di caj harga sama jugak macam 10kaki x 15kaki. lebihnye tu diorang bagi korang. boleh buat selimut atau pun buat baju raye biar sedondon.ha… tapi kalau korang rajin survey mungkin ada yang lagi murah. tapi jangan pandang murah je. kene jugak ambil kire kualiti dan jaminan. jangan baru 1 tahun dan terkopek plak. dan yang menariknye aku tengok ada yang design sebijik macam batu bata warna putih. sekali pandang ingat betul. dah sentuh baru tau Wall paper rupenye. dan jangan lupe jugak kenelah pilih padanan yang sesuai dengan cat rumah kite supaya taknampak janggal sangat walaupun kite nak buat kelainan. jangan nanti joyah sebelah kate, langsir lebih2 ke tampal kat dinging tu sudah lah yer..

Image

ok.lah..sampai disini sajelah aku menaip dulu. banyak kerje sebenarnye ni. tapi rindu plak nak post. ok semoga selamat memilih dan berjimat cermat.. so sape2 yang takstart menyimpan tu bleh dah start. manetau dapat bonus 5 bulan tahun ni. bleh balut ruamh jiran sebelah sekali.he.. adios..wassalam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: