Ayat Al-Quran Sebagai Frame Hiasan

Salam smua..kali ni post lebih khusus untuk yang muslim. Mungkin lebih berkonsep keagamaan sikit. Tp lebih pedas dan tajam. secara selambe dan sinis nye aku cakap walau korang suke ke tak suke ke, kuat ke tak kuat dengan pegangan islam korang kene jugak bace postni. Sebb lebih baik mengetahui dari jahil. Post ni aku nak bincang sikit pasal frame2 kat umah kite ni yang dah banyak kite gantung.

Nak taknak atau perasn tak perasan mesti ada frame kt umah kite tu gambar family atau gmbr kawin atau gambar anak kite kan..kalau takde tu alhamdulillah..tp kalau ada dengan selamber nye aku cakap sebaiknye simpanlah gambr2 tu dlm album shaja lebih baik. Sebb kalau ada gambar2 mcmtu tergantung kt umah kita malaikat takmasuk beb..korang nak cakap ape aku takdehal.tp aku dh bgtau kat korang. Kalau malaikat takmasuk macamana rmah kita nak dapat keberkatan dri amalan2 yang kita lakukan. Macamana kita nak jadik lebih khusyuk beribadat. Macamana kita nak doa kita di makbulkan..banyak lagi beb.. Tp nipun dh cukup.

So korang teguhkan hati. Demi cintakan agama dan keberkatannya. Korang cabut dan simpan je dlm album. Mak korang marahke sape marahke korang jgn hirau. Lebih buruk jika tuhan yang marah. Doa panjang2 pun takgune kak..kalau dh sedinding besarnye gambar tu macamana crite tu.. Jadik untuk menggantikan gambar family tu korang letaklah gambar buah ke, bunge ke, pkok ke, barang ke, pemandangan ke ok jugak.. Cantik hape.

Dan untuk penambahan. Korang gantunglah sekali ayat2 suci alquran atau doa2 atau tulisan ALLAH DAN MUHAMMAD KE lagi baik. Kalau dah tknak letak jugak korang letak lah pemandangan ka’bah ke masjid ke pun ok. Tp alangkah lebih baik gantung ayat2 alquran. Kalau kita sendiri tak baca orang yang berkunjung kat rumah kita mesti sikit sambil pandang2 terbace jugak.dpt jugak korang pahala free je. Sekrangpun dh macam2 design dah ada jual. Cantik2 dan murah lagi. So dalam kita sibuk menghias rumah janganlah kite lupe batas2 dalam islam. Kalau setakat gmbr bapak ke korangke dpt pingat pjk tu tkyahlah gantung sebesar alam kt dindingtu. Ape crite dpt pingt dunia tp tkdpt kbrktn dirumah.sia2 beb. Simpanje dlm album. Sedare dtg kasi tengok habis crite. Sape2 tesinggung aku mintamaaf tp ini hakikatnye kakak abang2 sekalian dan jagan ckp, alah..gambar kenangan saje2je.yang takboleh tetap tkboleh.so pikirlah sndri. Wassalam.

About these ads
Comments
3 Responses to “Ayat Al-Quran Sebagai Frame Hiasan”
  1. Sweet site, I had not noticed rumahteresku.wordpress.com before during my searches!
    Continue the great work!

  2. You nicely summed up the issue. I would add that this doesn’t exactly concenplate often. xD Anyway, good post…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 554 other followers

%d bloggers like this: