Divider Membahagi, Memisah & Menyusun Ruang Rumah

Assalamaulaukum semua pada yang muslim dan salam sejahtera.. korang penah tak kecik2 ngintai orang mandi..haaa…mesti penah punye..kan dah kantoi..yelahkan, nak wat macmana toliet dalu2 pakai zing je. takpun ade jugak yang pakai atap nipah je..hehe.. takpe itu cerita kecik2, jangan lak skang ni pun sudah lah.burok perangai kang kene petir kat belakang.. kebiasaan rumah teresni … Continue reading

Ayat Al-Quran Sebagai Frame Hiasan

Salam smua..kali ni post lebih khusus untuk yang muslim. Mungkin lebih berkonsep keagamaan sikit. Tp lebih pedas dan tajam. secara selambe dan sinis nye aku cakap walau korang suke ke tak suke ke, kuat ke tak kuat dengan pegangan islam korang kene jugak bace postni. Sebb lebih baik mengetahui dari jahil. Post ni aku nak … Continue reading

SELAMAT HARI RAYA!!

Assalamualaikum untuk semua muslim..post ni sebenarnya taksempat nak buat pasai nak balik kg. dah nih..kang takpasal2 sangkut kat jem n buke kat krete je plak..oklah pada pembaca2 dan pengkritik2 blog rumahteresku aku ucapkan Selamat Hari Raya MAAF ZAHIR DAN BATIN.. (bagi besar skit)..semoga hari raya ini memberi kita keberkatan atas ujian yang telah kita laksanakan … Continue reading

Karpet, Permaidani Murah Tapi Cantik

Assalamualaikum…Walaikumsalam Sorry Mak Takde, Bapak Takde, Takde Orang kat rumah.. (Korang pernah dengar tak dialog kat atas ni..ke korang pernah cakap dulu2.hehehe..) tulah dialog kalau bai karpet datang umah, baik nak jual atau nak pungut hutang..tapi skang dah maju dah bai bai ni.. dah bukak kedai dah..tkyah naik beskal keliling kampung dah.. SALAM 10 TERAKHIR … Continue reading