Frame gambar & Art Piece

Bab nak susun gambar2 ni memang korang lah yang paling pakarkan.. gambar dari korang dalam perut smpai korang dah ade baby pun complete ade kat dinding tu. yang lagi pakar siap tangan korang pun boleh melekat kat dinding tu cam criter home of wax..ngeri gak citer tu. alahh yang paris hilton belakon tu. baru2 ni gi tengok frame2 gambor ni. atau member2 aku sebut art piece. mcm2 plak pilihan die. tu blum gi ikea lagi tuh. kalu kat sane lagi banyak kot. n bosar2 algilah agaknye. tp skangni orang peduli hape bosarke tidak kan. janji dapat free time hadiah kawin tu lekat je terus kat dinding..cam akulah gak.hee. tp lepas cat dah dinding tu cantik2 sayang plak nak tebuk sesuka hati kan.. jadik kenelah jage jugak bende ape nak gantung kat dinding tu. jangan smpai jadi perangkap sayang je sudag ler.

kalau nak nampak kemas tu boleh lah susun ikut size frame yang sama pada kiri dan kanan dinding. ia lebih selamat dan nampak kemas. tapi pada yang berani nak cube style selerak tapi cun boleh jugak susun cam gambar atas ni. tapi yang penting utk buat camtu ialah jenis frame. biarlah jenis frame yang hampir sama baru nampak sakate dan nampak dlaam 1 tema yang sama. susun pulak jangan senget2 biarlah tegak dan gantung elok2. jarak antara satu sama lain pun iarlah hampir sama. kebiasaannye takyahlah gune pembaris ngam ukur 10cm camtu. memadai guna jari sndiri pun boleh. sebb bukan ade lecture datang umah ukurpun kan. tapi kalau ade mase terlebih tu ank gune pembarispun bolehhh… skang ni ade fesyen jugak frame gambar ni atau art piece ni. cam baju raye korang gaklah. ade yang gambar bersiri (3 siri) dan ada plak jam kat salah satu siri tu. fuih canggih jugak. kalau kene ngan gaye nye mau aku pun beli satuset. gamabr bersiri ni dah lama. dan kebiasaannye yang original nye memang mahallah gambar bersiri ni. tapi ni kire chine mari punye. kire murah2 lah. murah2pun ratus2 gak.huhu..

art piece bersiri ni takde jamlahni aku carik kat google jer. yang aku umpe kat kedai apek tu ade jam kat siri tengah die. so takyahlah korang beli jam lagik kn. jimat gak tu. tapi nak beli art piece camni kalau bleh tengok jugak warna dinding korang. biarlah yang boleh masuk tema nye. n kalau boleh jangan lah corak yang seram2. cam umah member aku die taruk corak cam umah bomoh..takut aku. tapi kalau nak gambar korang besar2 satu dinding pun cun jugak. abihtu nak tunbggu kuar jadik cover magazine harapanlah kan. so adelah jugak cover besar2 kat dinding umah korang.. kalau pandai gayenye jadik jugak guna gamabr besar2 ni. takkisahlah gamabr famili ker. gambar barang ker. gambar tangan ker. janji yang halal lah yer. smuapun bleh jadik cantik.

cuma kene buat biarlah yang pakar pasal bende ni. takut nnti yang tak pakar jadi tak kemas lah plak kan. akupun teringin jugak nak buat. tapi dah juke tak lawo cam muke korang kang buat kene kutuk je ngan jiran. ikutkan apepun korang nye gambar dan korang letak kat dinding tu mesti lawa punye sebb umah korangkan. tp dalam islam kalau bleh gambar orang2 tak elok letak kat dinding. nnti malaikat takmasuk orang kate. ewah berceramaglah plak kan.. tp bleh ape gantikan ngan gamabr poko ker. krete ker. kasut kerkan..oklah aku pun dah pening nak letak gambar aku kat umah ni. korang dah hias cantik2 tu sudilah bagi style korang plak kat sini ye akak2 dan abang2, makcik2 dan pakcik2 sekalian. wassalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: