Cermin oh Cermin..

Hai..dan Assalamualaikum pada yang muslim..apa khabar semua..harap sihat2 sentiasa di samping duit raya anak yang menimbun tu harap mak bapak tak ambik kesempatan dengan buat lupe termasuk akaun sendiri..he..amacam raya harittu..meriah tak.. mestilah meriah. baju raya je dah 11 pasang. kasut 4 pasang. belum lagi beg, barang kemas semua..mau senyum shopping kompleks semua.. oklah kite tknak dah borak perayaan ni dah..kite borak pasal item yang agak menarik jugak untuk kite letak di rumah atau dinding rumah kite sebagai perhiasan atau sebagai daya penyeri ruang rumah..

Image

Cermin antara item yang kadang2 kite malas nak letak atau gantung di dinding ruang tamu sebab kalau nak bersolek pun kat bilik kan..bukan ruang tamu, so apekejadahnye nak letak cermin di ruang tamu..tapi tanpa kita sendari item cermin boleh menjaddikkan ruang tamu yang suram jadi lebih cerah dan luas..macamana tu..ha..itu pun kenelah jugak tengok jenis2 cerminnye..tak semua cermin boleh j adikan ruang tamu mcmtu..contohnya kalau cermin kecik yag kat toilet tu takkannye dapat besarkan ruang tamu kan.. atau terangkan ruang tamu kan..so kenelah jugak pilih size dan enis yang betul.. antaranya cermin panjang melintang atau menegak yang agak besar. tak perlu banyak macam kat gym tu. satu pun takpe..

Image

Sebab antara fungsi cermin ialah pantulkan cahaya dan merakam imej yang ada di hadapannya.. emm..bukan merakam tapi lebih tepat memerangkap. jad dinding yang kosong dan rata akan jadi seperrti ada pintu atau tingkap dan ada ruang lain di belkang dinding tu…itu yang jadikan ruang akan kelihatan luas skit. dan juga pantulan cahaya dari sumber cahaya seprti tingkap, lampu, tv akan di pantulkan keseluruh ruang mengikut size cermin tersebut. boeh jugak jimat elektrrik kan..so kite go green.. apa yang takbest nye pulak cermin ni kalau dah size besar mahallah pulak.. ada yang ceceah ribuan ringgit.. jadi macammana nak jadikan murah dan besar..

Image

Ada juga cara nak jadikan murah yang besar..antaranya beli cermin sederhana tetapi kuantiti dalam 6pcs ke 8 pcs..jgn mahal sangat..kalau size sederhana banyak yang murah..lagi2 yang simple..so susunlah cermin tu jadi satu set yang besar..samada melintang atau menegak pun cantik. terpulang nak yang mana..dan kalau nak yang mahal jugak lagi banyak pilihan..ada yang berukir di frame die..ada yang simple tapi bersize besar..ada yang dari kayu jati..ada yang dari besi chrome. ada juga yang dari fiber yang diukir kreatif..banyak lagilah..pegi je kat pusat perabot atau galeri perhiasan rumah..mesti jumpe..cume sediakan je duit..he..

Image

Ok..sampai sini sahaja..lain kali type lagi..penat dah menaip laju2 nih sampai tinggal2 huruf..lain kali borak lain plak..ok cau cin cau..wassalam..

About these ads
Comments
2 Responses to “Cermin oh Cermin..”
  1. kakzie says:

    as salam.
    tips yg mantap.suka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 554 other followers

%d bloggers like this: