Kerusi Taman Halaman

Hai semua, salam kepada yang muslim..dah hujung bulan baru sempat nak post. tapi lebuh baik dari langsung taksempat kan. baru2 ni ada selak2 majalah deko. macam2 barang baru dah ada sekarang kat malaysia ni. tapi yang rasa lain sikit bab kerusi taman. boleh tahan jugaklah cantik2 pilihan yang ada sekarang nih. tinggal lagi budget je yang tak audit lagi oleh boss besar.hee..

kerusi tamanni tidak berapa penting sangat, tetapi ckup baik untuk menjadi terapi bg mereka yg hanya ada beberapa ketika untk duduk bersantai dirumah bersama org tersayang ataupun bersendirian menenangkn fkiran yg saban mingu sibuk dengan rutin harian. Walaupun hanya sekali semingu duduk berehat di bangku yg tak berapa besar dan empuk ni namun adalah wajar ianya ada dari tiada. Dan terpaksa anda duduk bersila di beranda yg kadang2 digigit semut.

Terpulang juga pada yg mungkin meminati kayu jati sebagai pilihan yg mungkin lebih mudah dijumpai ataupun konsep modern yg bersalut besi crome mahupun english garden tulus mulus putih bercorak ros pink.

Apa yg penting adalah keselesaan diri bukan keseronokan mata memandang walhal pungung menangung sakit tatkala duduk. Bergantung juga pada keluasan laman atau beranda anda. Jika ckup luas utk memuatkan 4 kerusi dan 1 meja bulat ia ckup lengkap.

Atau hanya sekadar 2 bangku comel ia juga sudah memadai memandangkan anda juga hanya berdua. Ada juga yg lebih gemar memilih kerusi laman panjang atau buaian yg lebih relax dn berayun merehatkan bdan sambil tertidur sampai kepetang tanpa sedar tghari takmakan lg..apapun juga pilihan anda yg pasti mengikut budget anda dan citarasa anda.

Jgan ikutkn sangat kate jirantu. Nak layan sampai sudahpun takhabis. Belije ikut anda. Dahtu jangan pulak beli sebulan dah tkminat pegi tukar lain pulak. Membazirtu namanye. Sebelum beli pilih btul2 dulu. Adalah lebih baik buat rujukan di internet mahupun majalah deko rumah yg banyak dipasaran skrg ni. Type panjang2 teringat pulak rumput kat umah takpotong lg..tp malas pulak nk turun.hehe. Camtulah gamaknye. Ok. Pilihlah secara bijak. Biar selesa jangan derita. Bye..wassalam.

About these ads
Comments
3 Responses to “Kerusi Taman Halaman”
  1. mrs kyooi says:

    bro,alang2 dah sebut pasal rumput,leh x u carikan article or even your pengalaman sendiri, citer skit camne nak mantainkan penjagaan rumput?especially for those yang suke tgk rumah cantheekkkkk, tp got no time tuk menjaga rumput tuk cantheeekkkkk+KEMAS!any IDEA????

    • rumahteresku says:

      kalau dah malas sangat nak jage rumput tapi nak nak jugak rumah nampak hijau je boleh je tanam rumput. tapi pilih rumput yang lambat panjang contoh rumput mutiara. tapi biasalah. alangkan rambut botak kalau biarkan pun boleh panjang kan. ni kan pulak rumput. tapi kalau nak senang taknak panjang2 pakai je rumput plastik.hehe.. nanti try carik rumput hidup takpanjang khas untuk yang malas potong rumput cam akuni.

  2. hazmin nawi says:

    Kerusi kayu cantik.Tapi sekarang dah mahal sangat.kena pakai kerusi batu jela.ikut kemampuan.hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 556 other followers

%d bloggers like this: