Rak Gantung Menghias Dinding

yo whats up…haha..salam semua untuk yang muslim…ok type lagi minggu ni dah lama dah taktype panjang2. skrgpun tengah carik idea nak isikan dinding yang kosong tu lepas cat baru..tapi takde idea lagi. ape kate korang bagi idea yang munasabah atau munasarawakpun tkpe asal boleh pakai..taklah membazir terbuang.he..Rak gantung memang dah lama dah wujud. tinggal lagi kat malaysia ni pilihan yang cantik2 harga agak mahal sedikit. tapi fungsi rak gantung ni amatlah bagus..selain boleh hiaskan dengan barang2 yang kita minat dan tayangkan jiran2 kita jyga boleh mengisi ruang dinding yang agak kosong atau agak besar yang biasanya kita akan gantung frame sebesar rumah untuk menutup tuang tersebut..

dan taklupa mereka yang suka isikan dinding tu dengan bunge2 plastik yang takde nyawa nak hidup..jadik untuk menghidupkan dindingtu bukan ape kate gunakan rak gantung yang comel2 yang cantik2 yang mahal2 hehehe…utk nampak lebih eligence dan juga lebih modern wlaupun konsep traditional atau oldfashion atau ape jelah.. kalau takut tak terisi dengan barang sebb tkde taktau nak letak ape. tkpee.. just biarkan kosong atau letak satu barang pun takpe. kita boleh jadikan barang yang satu tu titik tumpuan kat rumah kita. kalau penuh ngan barang sangat pun tak sesuai jugak macam nak buat stor pulak..

Jangan risau pulak takut mahal..ade yang murah..tapi kene rajin pusing2 carik kat kedai yang lawo2.. kadang kat kedai lampu hiasan pun ada jual jugak..tapi pastikan cara pemasangannya juga tidak terlalu susah sebb njti camne korang nak pasang sendiri kat rumah. sialp2 dinding berlubang rak tak pasang…haaa.. dah cik abang naik bengang..duit melayang jiran gelak sorang2..hehehe jadik pantun lah plak..korang tengok gambar2 nih takkanlah tak terliur nak buat..ape kate kumpul duit dari sekarang bulan depan boli..takyah kumpul pun tkpe.. laki korangkan banyak duit..pow je..hehe..

kalau dah banyak sangat koleksi tu apa salahnya tayang sikit kat dinding..paling2 boleh orang lain ambil ilham apa yang korang buat selama ni..macam kumpul pasuke, kumpul perhiasan yang pelik2 ker, kumpul duit takyahlah tayang.sendri tau sudah…dan yang penting juga untuk pemilihan rak ni kene juga tengok warna dinding..kalau boleh masukkan pilihlah yang sesuai warnanya.. klau ada tinggal warna hitam jer nak buat macamana..beli jelah..hitampun menawan jugak..letak pulak hiasan atasnya warna yang kontras dengan warna dinding..mesti menyerlah punye. rak2 nih nak carik korang try carik kat nilai atau giant ada sikit, ikea ada mcm..standby je RM1K. hehehe..ok selamat membodek..wassalam..

About these ads
Comments
3 Responses to “Rak Gantung Menghias Dinding”
  1. sya says:

    blog yang sangat menarik..
    tapi, agak sukar untuk mencari artikel disebabkan tiada kategori..
    apa kata, tuan blog buatkan kategori supaya senang pembaca mencari artikel yang berkenan dihati?

  2. edy says:

    cari bahannya yang susah untuk didaerah saya purwakarta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 554 other followers

%d bloggers like this: