Lampu LED untuk Dalam & Luar Rumah

Salam semua.. baru jap tadi carik sape ade jual lampu led..sape ade jual bgtau aku..aku nak tengok je dulu ye bukan beli..hehe..skang ni dah amin canggih dah lampu led. lu stakat ade kat lampu laplip je. skang dah jadik lampun mcm2 dah. lampu kereta pun pakai led. siap tv pun sekarang dah guna led tech. bukan main canggih lagikan.. jangan pinggan pun ade led sudah lah kan. camne nak makan kalau belampu je lauk tu. untuk sesuaikan kecanggihan led dengan hiasan kediaman kite, kita boleh ambil apa yang selama ni kita guna lampu atau mentol biasa dan kita tukarkana dengan jenis led. led ni ada kelebihan yang ketara dengan lampu baisa. salah satu nya adalah penjimatan elektrik. led jauh lebih jimaat berbanding lampu atau mentol biasa yang kita guna sekarang ni. dan ianya juga tidak berunsur memanas ataupun jika mentol biasa kita rasa panas bile pasang lama2 tapi led tak mcmtu. jadi ia lebih green technology. klau korang semua tau skang ni ada taman kat shah alam selangor yang kat taman tu semua bende led atau bercahaya waktu malam. tempat tu i city nama die. segala macam bende termasuk pokok semua led dan bercahaya waktu mlm. jadik memang terang btullah waktu mlm kt kawasan tu. disebbkan penggunaan tenaga elektrik yang kurang jadik walaupun banyak bende guna led tapi masih lagi jimat tenaga.

Yang lebih canggih sekarang ni atau lebih tepat lagi lebih jimat atau 0 kegunaan elektrik ialah dengan menggunakan solar. kat malaysiapun dah ada dah jual dah lampu led solar ni. cuma takpasti designnya dah improve atau masih dengan design yang lama mcm design percubaan je lahkan.. dengan menggunakan tenaga solar ni bukan jimat letrik je tapi kita boleh letak kat mane2 yang kita suka tanpa ada sebarang pendawaian yang kebiasaan lampu biasa perlukan. contoh lampu taman led solar. lampu taman led soalr ni dah lama dah kluar kat malaysia tapi takramai yang tahu dan mungkin sebb harga atau design yang kurang menarik. . biasalah orang malaysia ni semua nak cantik dan murahkan..hehe.. tapi kalau lampu taman led soalr ni dah cantik dari segi luaran dan betul2 tahan lama atau tidak mudah rosak pasti dah ramai dah yang gunakan baik kat rumah sendiri mahupun kat taman2. sebb takperlu tenaga elektrik langsung. jadik majlis perbandaran dapatlah jimat duit bayar kat tnb atau boleh tarif lektrik tnb di turunkan.huhu..boleh buat proposal nih..

Warna lampu led ni pun mcm2 warna ada. pendek kate cakap je nak warna ape mesti boleh buat punye. dan boleh animate warna dalam lampu led ni. untuk kegunaan dalam rumah lebih sesuai carik yang led agak banyak bilangannya agar terang seperti lampu biasa. jadik perlu ada pilihan yang agak banyak jugak dari pengeluar baru senang pengguna mcm kita nih nak pilih ikut kesesuaian dan juga reka bentuk yang menarik. taksemstinya tech baru ni takboleh dipercai atau masih dalam proses precubaan. selagi ia boleh digunakan dan beri manfaat utk kita apasalahnya kita cuba.. untung2 lebih2 bil letrik tu boleh bawak family holiday 2 3 mlm kat resort world singapore.haha…

Disebabkan masih belum ramai yang gunakan untuk hiasan rumah jadik takbanyak yang b oleh diceritakan atau dijadikan refference..cuma kire pandai2 sendirilah cube letak kat celah2 mane2 yang sesuai..akupun tengah pikir mane nak letak lampu led nih. mentang2lah mendeni kecik2 mcm lah boleh letak kat celah2 sofa ni..agak2lahkan jangan slah cucuk terkoyang sudeh..apepun setidaknya kita mengikuti perkembangan technologi sekarang ni. walaupun kita tidak gunakan secara total tapi dpatlah jugak manfaatnya dari technologi yang mcm2 sekarang tumbuhni.. sape2 yang ada kolam ikan atau mini waterfall boleh lah berkire2 nak gunakan led ni..cantik woooo.. ok wasalam selamat mencuba..ewah cam chef plak.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 556 other followers

%d bloggers like this: